Sluisconcert georganiseerd door “Het Plein”

Op zondag 2 juni 2019 om 15.30 uur is er weer het sluisconcert georganiseerd door Het Plein.

Wie treden er op?

Lowlands Blues Brothers
Wie kent ze niet?  De legendarische Blues Brothers! Opgericht door Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd alias Jake en Elwood Blues. The Lowland Blues Brothers is een formatie die bestaat uit geroutineerde, oer-hollandse muzikanten, allen besmet met het Blues Brothers virus. Tezamen zetten zij een herrijzenis van de originele Blues Brothers Band neer.
West-Graftdijker Gerrit Schulting (Jake) en Daan Sijpheer (Elwood) vormen samen zowel muzikaal als qua performance het perfecte duo om deze klus te klaren. Gekleed in zwart wit en gewapend met één bluesharp (de Hohner Special 20) zingen en blazen zij de longen uit hun lijf. Daarbij speelt de zevenkoppige begeleidingsband als een geoliede machine in op de capriolen van Jake en Elwood. Voor liefhebbers van zowel muziek als show een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!
De bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie 2019 kregen de primeur met dit filmpje:
Voorprogramma: Diversion
Deze rockband bestaan uit 4 jonge (uit 2004) en enthousiaste muzikanten uit Bergen en omgeving, te weten:
Zilt Roelofsen, drums, Sara Langeweg, bas- en achtergrondzang, Senne Verhave, gitaar en zang en Jona Dronkert, gitaar.
Jona en Senne begonnen samen en vonden in hun klas op de Berger Scholengemeenschap Zilt uit Oost-Graftdijk een goeie drummer. Ze kozen voor de naam Diversion, naar een verkeersbord in Ierland. Sara, afkomstig uit dezelfde klas bleek de ideale 2e stem en basgitarist. De nummers worden zelf geschreven en ze hebben inmiddels speelervaring, mede dankzij de hulp van Theo en Wigert Dronkert (vader van Jona) van de West-Friese band Skotwal. Ook hebben ze al meerdere keren opgetreden en meegedaan aan talentenjachten.
Neem zelf een gevulde koelbox, klapstoel en vrijwillige bijdrage mee en we maken er met z’n allen een feestje van!
Het Sluisconcert is een traditie

Het Sluisconcert vindt sinds 2005 plaats op een ponton in het pittoreske sluisje van West-Graftdijk. Dankzij subsidie van de gemeente Alkmaar en het TAQAfonds kan dit georganiseerd worden. Bezoekers weten inmiddels dat ze zelf hun stoel mogen meenemen, alsmede een goedgevulde picknickmand/koelbox. En natuurlijk een vrijwillige bijdrage voor de pot!

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de kerk.